Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ / SOLIDARITY TO THE STRUGGLING STAFF OF ERT

THE REVOLUTION WILL (NOT) BE TELEVISED... 
-JUNE 2013-

Μέσα από αυτό το blog δηλώνουμε την αντίθεση μας στο κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων που απολύθηκαν εν ριπή οφθαλμού. Η ευαισθησία μας δεν μας επιτρέπει να καταλάβουμε πως 47 χρόνια Ελεύθεσης Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και Πολιτισμού έσβησαν μεμιάς.
Πιστεύουμε στην ελευθερία του Τύπου και την ελεύθερη και ανεμπόδιστη διακίνηση Ιδεών. Δεν νοείται στην κοιτίδα της Δημοκρατίας να μην υπάρχει Ελεύθερη Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Η ελληνική κυβέρνηση δυστυχώς προάγει τον φασισμό και γι αυτό πρέπει να αντισταθούμε. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ σημαίνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!









ENG: Within the presence of this blog we declare that we oppose to the ERT shutdown. Also, we manifest our solidarity to the laid off employees of the Greek Public TV and Radio Broadcaster. Honestly, we can't realise how (and why) 47 years of Public Broadcast and Culture got lost instantaneously!
We believe in the freedom of Press and the free unhindered exchange of Ideas.
It is out of the question that, in the cradle of Democracy, there is no Free Public Radio and Television today. The Greek government promotes fascism, therefore we should resist. E.R.T. means DEMOCRACY!
For our non-Greek readers, please check this site here, here and here for more info on alternative ERT broadcasts.


ALSO, CHECK THESE SITES:

www.tvxs.gr

www.koutipandoras.gr

www3.ebu.ch

www.ert.gr

athens.indymedia.org

www.thepressproject.gr

www.left.gr

www.902.gr

13 σχόλια:

  1. Κάτω η Χούντα! Όλοι στους δρόμους!
    Παιδιά μπράβο γι αυτο το ποστ. Όλοι ενωμένοι σα μια γροθιά να τσακίσουμε την ακροδεξιά κυβερνηση και τα τσιράκια τους, τους νεοναζί σωματέμπορους. Ή εμείς η αυτοί!
    Και πάλι μπράβο.
    Βάρκιζα τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί φίλε Γιώργο, η απάντηση βρίσκεται στους δρόμους πια, γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνουν οι φασίστες. Υποθέτω πως τώρα θα έχει πέσει και ο φερετζές των ασπόνδυλων της Χ.Α.
      Η Συνθήκη της Βάρκιζας είναι ένα από τα πιο μελανά σημεία της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας. Ήρθε ο καιρός να πάρουμε πίσω τη Ντροπή και τα Διχαστικά Ψευτοδιλήμματα.
      Σε ευχαριστούμε για το σχόλιο.

      -The Psychopomp

      Διαγραφή
  2. https://www.facebook.com/ERTSocial

    http://1.bp.blogspot.com/-HqNz0lOQWFw/URqXTOkUllI/AAAAAAAA0PM/fga7_6LXP0k/s640/_varkiza.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε φίλτατε bX-59cppw για το επιπλέον link, αλλά και για τη φωτογραφία του "Βάρκιζα Τέλος" το οποίο είναι σύνθημα που ακούγεται και γράφεται χρόνια, όμως τώρα είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ!

      -The Psychopomp

      Διαγραφή
  3. Bravo kai apo mena paidia! Ebros gia mia ERT autiodiaxeirizomenh kai pragmatika anoixth ston lao!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού χάθηκες ρε συ PsyAuto? Χαίρομαι που πέρασες από δω και άφησες το μήνυμα σου. Μακάρι να ήταν ετσι η Δημόσια τηλεόραση και το ραδιόφωνο, αυτοδιαχειριζόμενα και ανοιχτά στο λαό! Μάλλον δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για κάτι τέτοιο...

      Διαγραφή
  4. δυστυχως το συστημα έχει πολλές άντοχές ακόμη.
    είναι οι αντοχές που εμείς του επιτρέπουμε να έχει.
    όταν όλοι μας αποσφασίσουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις αντοχες τότε και μόνο τότε υπάρχει η πιθανότητα αυτός ο έρημος τόπος να αποκτήσει και παλι ζωή.
    μέχρι τότε θα έχουμε πολλές ΕΡΤ και πολλή μαύρο στην ζωή μας και στα μάτια μας.

    καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Giοusurum θα συμφωνήσω εν μέρει. Το σύστημα φαίνεται να αντέχει, όμως νομίζω πως παίζει τα τελευταία του χαρτιά και γιαυτό μοιάζει να είναι ανίκητο ή να έχει 100 κεφάλια- αυτό όσον αφορά τη χώρα μας, για το εξωτερικό ίσως ισχύουν άλλα. Δεν πρέπει όμως να περιμένουμε να ερημώσει ο τόπος για να τον ξαναχτίσουμε από την αρχή, ως τότε ίσως να μην έχει μείνει κανένας μας.
      Πρέπει εμείς να αποκλείσουμε το "μαύρο" όπου το συναντάμε. Μην ξεχνάμε πως το "μαύρο" υπάρχει εδώ και καιρό στις καρδιές των ανθρώπων που αποκαμωμένοι από την ανέχεια και αηδιασμένοι από την κουρελιασμένη δημοκρατία δυστυχώς σκύβουν προς τα ασπόνδυλα και χαμερπή υποκείμενα της ΧΑ...
      Σε ευχαριστούμε για το σχόλιο και χαιρόμαστε να σε βλέπουμε εδώ.

      -The Psychopomp

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα,

    αυτό που θα πρέπει να μας και μας ανυσηχεί είναι αυτή η μη αντίδραση (της πλειοψηφίας) σε ότι ρίχνει μαυρο στις ζωές μας.

    Όσο για την ΧΑ τι να πει κανείς. Την δουλειά της κάνει. Ας μην της έδινε τόσο χώρο ο σημερινός μας προθυπουργός βάζοντας το μεταναστευτικό και την τάξη και ασφάλεια στην πολιτική συζήτηση σε μια εποχή που άλλα έπρεπε να αναλύονται.

    καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γνωρίζει κανείς από όσους γράφουν εδώ τι σημαίνει ΕΡΤ? γνωρίζουν την σαπίλα που βασιλεύει εκεί μέσα? Εκείνο όμως που μου κάνει εντύπωση είναι πως ξαφνικά όλοι γίναν υποστηρικτές αυτού που έως τώρα περιφρονούσαν... και αυτή η ιστορία περί "χούντας" και "συστήματος"... τι γραφικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε φίλε γειά σου. Η σαπίλα που αναφέρεις αλλά και η γραφικότητα ήταν πάντα προνόμιο αυτών που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία 30-40 χρόνια. Όλοι τους, ανεξαιρέτως, χρησιμοποίησαν την ΕΡΤ (κυρίως την τηλεόραση) ως μέσο ικανοποίησης του κομματικού στρατού τοποθετώντας -κυρίως σε διοικητικές θέσεις- δικούς τους. Αυτό είχε βέβαια ως αποτέλεσμα τα τεράστια πάρτυ με τους προκλητικά παχυλούς μισθούς κάποιων "χαιδεμένων".
      Όμως, η αλληλεγγύη που εκφράζουμε εμείς ως blog αλλά και όσοι έγραψαν-σχολίασαν έχει να κάνει με τον αγώνα των απλών εργαζομένων της ΕΡΤ να κρατήσουν τη δημόσια συχνότητα ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους.
      Δεν εκφράσαμε την αλληλεγγύη στους διευθυντάδες και τους καλοπληρωμένους παρουσιαστές (οι οποίοι ήδη την έκαναν για την "ΔΤ" ή για πολυτελή ιδιωτικά στούντιο με ανάλογα κασέ.
      Κοντολογίς, το θέμα έχει να κάνει πάντα με τη Δημοκρατία και πως αυτή ασκείται/βιώνεται ή στην προκειμένη περίπτωση πως εμποδίζεται και φιμώνεται. Στην πραγματικότητα, η ΕΡΤ τους τελευταίους μηνες ήταν πιο ελεύθερη και δημόσια από ποτέ!

      Διαγραφή
    2. Έχουμε διαφορετική άποψη για τα πράγματα... ποιός βγάζει τις κυβερνήσεις; δεν τις βγάζει ο "απλός" κόσμος; δεν θέλω να κουράσω κανέναν (και δεν είναι ίσως εδώ ο κατάλληλος χώρος) αλλά η άποψή μου είναι ότι αυτός ο "απλός" κόσμος, που εσύ του δίνεις άλλοθι για τις επιλογές του, είναι ο μεγαλύτερος υπεύθυνος περισσότερο από οποιονδήποτε διευθυντή ή πολιτικό. Αυτός είναι που πούλησε την ψήφο του και την αριθμητική του υπεροχή για το ρουσφέτι, το βόλεμα και την λαμογιά - για τουλάχιστον 40 χρόνια. Οι αξίες του εξαντλούνταν στο "όσα αρπάξει ο κώλος μας..." και τώρα που πιέζεται το παίζει αγανακτισμένος και τα βάζει με τους πολιτικούς που έως τώρα ζητωκραύγαζε. Τέτοια υποκρισία! Η ηθική δεν κοιτάει πορτοφόλι ή θέση. Τι σημασία έχει αν είσαι φτωχός ή "απλός" αφού είναι σίγουρο ότι αν ποτέ γίνεις πλούσιος ή διευθυντής θα κάνεις τα ίδια και χειρότερα από αυτά που σήμερα κατηγορείς; Να είσαι καλά και ευχαριστούμε για την μουσική...

      Διαγραφή